Az iPhone használata a VoiceOver funkcióval

A VoiceOver be- vagy kikapcsolása: Nyomja meg a Főgombot, tartsa megnyomva, és mondja a Sirinek, hogy „turn VoiceOver on”. A VoiceOver kikapcsolásához mondja azt, hogy „turn VoiceOver off”. Azt is megteheti, hogy kiválasztja a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > VoiceOver elemet, vagy a Kisegítő lehetőségek billentyűparancsa funkciót használja. Lásd: Kisegítő lehetőségek billentyűparancsa.

Az iPhone feloldása: Nyomja meg az Alvás/Ébresztés gombot vagy a Főgombot, koppintson a csúszkára a kijelöléséhez, majd koppintson duplán a képernyőre. Ha a Touch ID be van állítva, akkor iPhone 5s és újabb típusú készülékeken úgy is feloldhatja az iPhone zárolását, hogy a Főgombra helyezi az ujját. Lásd: Touch ID.

A jelkód megadása hang nélkül: Ha nem szeretné, hogy beírás közben a készülék hangosan kimondja a jelkódját, használjon kézírást. További tudnivalókért lásd: Írás ujjal.

Alkalmazás megnyitása, kapcsoló váltása vagy koppintás egy elemre: Jelölje ki az elemet, majd koppintson duplán a képernyőre.

Dupla koppintás a kijelölt elemre: Egy alapértelmezés szerint két képernyőkoppintással végrehajtott parancs (pl. egy szó kijelölése vagy egy kép nagyítása) használatához koppintson háromszor.

Csúszka állítása: Jelölje ki a csúszkát, majd legyintsen felfelé vagy lefelé egy ujjal.

Szabványos kézmozdulat használata: Koppintson duplán a képernyőre, és tartsa a képernyőn az ujját, amíg három emelkedő hangjelzést hall, majd végezze el a kézmozdulatot. Amikor felemeli az ujját, a VoiceOver-kézmozdulat folytatódik. Ha például a hangerő-szabályozó csúszkát az ujjával szeretné elhúzni a felfelé vagy lefelé legyintés helyett, jelölje ki a csúszkát, koppintson rá duplán, és tartsa rajta az ujját, amíg három hangjelzést nem hall, majd húzza el jobbra vagy balra.

Görgetés listában vagy a képernyő egy adott területén: Legyintsen három ujjal felfelé vagy lefelé.

  • Görgetés végig a listán Koppintson duplán a képernyőre, és tartsa a képernyőn az ujját, amíg három emelkedő hangjelzést hall, majd húzza el az ujját felfelé vagy lefelé.
  • A listaindex használata: Bizonyos listák jobb szélén egy index található, amely ábécé szerint van rendezve. Jelölje ki az indexet, majd legyintsen felfelé vagy lefelé az áttekintéséhez. Megteheti azt is, hogy duplán rákoppint, rajta tartja az ujját, majd felfelé vagy lefelé húzza.
  • Lista átrendezése: Bizonyos listákon módosíthatja az elemek sorrendjét; a Kisegítő lehetőségek között például módosítható a Rotor elemek sorrendje. Jelölje ki egy elem jobb oldalán az átrendezési ikont (), koppintson duplán a képernyőre és tartsa megérintve, amíg egy emelkedő tónusú hangjelzést nem hall, majd húzza el az ujját felfelé vagy lefelé.

Az Értesítési központ megnyitása: Jelöljön ki egy tetszőleges elemet az állapotsávon, majd legyintsen lefelé három ujjal. Az Értesítési központ bezárásához végezzen simítást két ujjal (mozgassa két ujját előre- és visszafelé háromszor egymás után „Z” alakban), vagy nyomja meg a Főgombot.

A Vezérlőközpont megnyitása: Jelöljön ki egy tetszőleges elemet az állapotsávon, majd legyintsen felfelé három ujjal. A Vezérlőközpont bezárásához végezzen simítást két ujjal, vagy nyomja meg a Főgombot.

Alkalmazások váltása: Kattintson duplán a Főgombra a megnyitott alkalmazások megjelenítéséhez, legyintsen egy ujjal balra vagy jobbra egy alkalmazás kijelöléséhez, majd koppintson duplán az alkalmazásra történő átváltáshoz. Azt is megteheti, hogy a rotort a Műveletek lehetőségre állítja a megnyitott alkalmazások áttekintése közben, majd felfelé vagy lefelé legyint.

A Főképernyő átrendezése: Jelöljön ki egy ikont a Főképernyőn, majd koppintson duplán a képernyőre és tartsa megérintve, amíg egy emelkedő tónusú hangjelzést nem hall. Elhúzás közben megtekintheti az elem relatív helyének leírását. Amikor az ikon átkerült a kívánt helyre, emelje fel az ujját. Ha egy ikont egy másik Főképernyőre kíván áthelyezni, húzza el az ikont a képernyő szélére. Igény szerint további elemeket is kijelölhet és áthelyezhet, amíg megnyomja a Főgombot.

Az iPhone állapotadatainak felolvasása: Koppintson az állapotsávra a képernyő tetején, majd legyintsen balra vagy jobbra, ha szeretné meghallgatni az időt, az akkumulátor töltöttségi állapotát, a Wi-Fi-jelerősséget és egyebeket.

Beszédértesítések: Válassza a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > VoiceOver elemet, és kapcsolja be az Értesítések kimondása mindig funkciót. Az értesítések, beleértve a bejövő szöveges üzeneteket, az iPhone valós időben olvassa fel, még zárolt állapotban is. A nem nyugtázott értesítéseket az iPhone a zárolás feloldásakor megismétli.

A képernyőfüggöny be- vagy kikapcsolása: Koppintson triplán három ujjal. Ha a képernyőfüggöny be van kapcsolva, a képernyő tartalma akkor is aktív, ha a kijelző ki van kapcsolva.

 

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL: GREENLIGHTPALYAZATOK.HU/#PALYAZAT

 
Greenlight pályázatok zárt csoport
Zárt csoport

Csatlakozás a csoporthoz

IVR Telefonszám: 

+36 90 900-352

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet