Elemi rehabilitáció fogalma és meghatározása


 
A látássérülés mindenkinél különböző mértékű és más-más hatással lehet saját életének területeire.

  Amennyiben rendelkezik funkcionális látással, látástréninget biztosítunk, optikai segédeszközöket ajánlunk és lehetőség nyílik arra, hogy e segédeszközök rendeltetésszerű használatát is megtanulja a tanfolyam résztvevője.

  A látássérülés következménye, hogy több élethelyzet megnehezítetté, kivitelezhetetlenné válik. Az egyik ilyen megváltozott élethelyzet az önálló és biztonságos közlekedés. A tájékozódás és közlekedés tanulása révén a “hosszú fehérbot technika” elsajátítására és a tájékozódást segítő optikai segédeszközök használatára tehet szert.

  Számos hétköznapi tevékenység kapcsán ütközhet olyan akadályba, mely korábban nem okozott nehézséget. A „mindennapos tevékenységek” szolgáltatás elsősorban egy szemléletváltozáshoz kíván segítséget nyújtani, biztonságos és praktikus technikákkal, gyakran speciális segédeszközök megismerésével. E területek kiterjednek többek között a konyhai tevékenységekre, vagy személyes, hivatalos iratok rendszerezésén keresztül akár a pénzkezelésére is.

  Az írás-olvasás lehet egy belső igény, vagy az információszerzésben elsődleges mód. A látássérülés kialakulásával megfosztottnak érezheti magát az ember ezektől a tevékenységektől. Az optikai segédeszközökkel támogatott olvasáson túl „tapintható írás- és olvasás” szolgáltatásunk keretein belül Braille és Moon rendszerek megismerését teszi lehetővé.

A szórakozás, kapcsolattartás, információszerzés és sok esetben a munkavállalás egyik elengedhetetlen feltétele a számítógép magabiztos használata. Ennek kezelését az informatika tanfolyamaink igénybevételével sajátíthatja el a látássérült személy, melynek keretein belül a tanulást, vagy a munkavállalást és a munka végzését megkönnyítő speciális programok kezelését sajátíthatja el.

  A foglalkozás rehabilitációs tanácsadás során a munkavállaláshoz szükséges kompetenciák erősítésében nyújtunk segítséget. Ennek keretében javaslatokat teszünk az önéletrajz és a motivációs levél megírásához, valamint felkészítjük a látássérült személyt az állásinterjúkra. Emellett segítünk a megfelelő munkahely, munkakör feltárásában, és támogatást nyújtunk a betanulás illetve a munkahelyi beilleszkedés ideje alatt is.

  Az elemi rehabilitációs szolgáltatás térítésmentes.

Amennyiben az elemi rehabilitációs szolgáltatások kapcsán további információkra van szüksége, kérjük keresse az elemi rehabilitáció klienskoordinátorát.


Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL: GREENLIGHTPALYAZATOK.HU/#PALYAZAT

 
Greenlight pályázatok zárt csoport
Zárt csoport

Csatlakozás a csoporthoz

IVR Telefonszám: 

+36 90 900-352

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet