Látássérült személyek rehabilitációs támogatása

PROJEKT megvalósításhoz


Pénzadomány felajánlás Látássérültekről
 

Látássérült emberek

Magyarországon a látássérült emberek az egyik legkiszolgáltatottabb célcsoport.

A látássérülés meghatározása tehát szemészeti alapokon nyugszik, ám a nevelés-oktatás szempontjából gyógypedagógiai értelmezésű: a látássérülés okán, mértékén, keletkezésének idején túl figyelembe veszi az egyéni sajátosságokat, azt, hogy a látássérült egyén mennyire akadályozott a mindennapokban, az ismeretszerzésben, a tájékozódásban, a kommunikációban, illetve azt, hogy mely képességeinek fokozott használata, fejlesztése segíti az ismeretszerzését, tájékozódását, kommunikációját, életvitelét stb.

 

Magyarországon gyógypedagógiai szempontból azokat a tanulókat tekintjük látássérülteknek, akiknek látásteljesítménye az 100%-os ép látáshoz viszonyítva két szemmel és korrigáltan (szemüveggel) 33% alatti. A látássérülést befolyásoló tényezı továbbá a szembetegség mivolta – azaz a degeneratív folyamatok -, és a látótérkiesés mértéke ellenére gyengén látást jelenthet.

 

A KSH 2001 népszámlálás adatai szerint látássérült személyek száma Veszprém megyében 2258 fő volt.

 

Szolgáltatás


Az infokommunikációs eszközök biztosítása mellett segítenénk a látássérült személyek betanítását, az eszköz akadálymentes kezelésére. Otthoni környezetben a látássérültség mértéke és informatikai, infokommunikációs tapasztalatához képest a számára legfontosabb alkalmazások kezelését tanulnánk meg.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a látássérültszemélyek többsége az otthontanítási szolgáltatásokat kedveli, csak nagyon kevesen vállalnak bentlakásos vagy ambuláns szolgáltatást.


A szolgáltatás megvalósítását a TEES Nonprofit Kft egész Veszprém megyére kiterjedően látja el.


Elemi rehabilitációról itt olvashat

Életvitelt könnyítő okos alkalmazások

Minden eszköz, amelyet biztosítunk, rendelkezik helyzet meghatározó képességgel (GPS) így a látássérült személyek mind az egészségügyi szoftverek, mind a kommunikációs szoftverek terén pontos információval tudnak szolgálni hollétükről.

 

Az eszközök mellé biztosítanánk a számukra legfontosabb alkalmazások betanulásának lehetőségét, továbbá a projekt ideje alatt egy Helpdesk szolgáltatást, amit a tablet készülékekről érnének el. A készülékek meghívásos alapon távolról is vezérelhetők, így ha valamely beállítást elállítanák gyorsan és hatékonyan alaphelyzetbe (nem gyári) állítható a gép. A tabletek külön lennének konfigurálva gyengén látó és teljesen vak emberek számára. Az eszközök működéséhez elengedhetetlen egy nyílt internetre csatlakozható Wifi hálózatra, vagy egy internet előfizetésre. Mind a két esetben biztosítanánk az eszközök beállítását a helyszínen.

Pénz adomány
Projekt megvalósításhoz


Ha lehetősége engedi egyszeri vagy rendszeres pénzügyi támogatást is tud biztosítani a TEES Technológia az Esélyegyenlőségért NONPROFIT Kft számára a Látássérültek Elemi Informatikai rehabilitációja működéséhez Veszprém megyében, kérem itt adja meg Email címét és már küldjük is az felajánláshoz szükséges információkat!

Eddig összegyűlt pénzadomány 2018-ra

65000Forint

Projektre összegyűlt összeg


Amennyiben adományozó kéri úgy feltüntetjük partnereink között a honlapon, folyamatos adományozás esetén együttműködési megállapodás is köthető!
3000000Forint

Projekthez szükséges összeg


A projekt működéséhez elengedhetetlen kiadások: Eszközök vásárlása / bérlése | Üzemanyag költség | Személy jellegű kifizetések | Közüzemi díjak | Rendezvényekhez kapcsolódó reprezentáció | Média megjelenés költségei

Látássérült személyek rehabilitációs támogatása

PROJEKT megvalósításhoz


Pénzadomány felajánlás Látássérültekről